Digital strategi – er et lederansvar

Innsikt og økonomisk forståelse er nøkkelen til høy ROI – et ansvar for ledelsen

kurs

Spør oss om SEO!

Lurer du på noe som har med SEO å gjøre? Spør AI Ugla, så får du svar på det meste. Skriv spørsmålet ditt i det hvite feltet under.
Your company name

Customer care

En vellykket digital strategi handler om mer enn bare å være til stede på nett og ha en fin nettside. Det handler om å måle økonomisk lønnsomhet fra ulike kanaler for å ta riktig beslutninger basert på analyse og innsikt. Det er et lederansvar og ikke noe man bør overlate til webmaster alene.


I altfor mange selskaper sitter de som har ansvar for vekst i styrer og ledelse med liten kunnskap om hvilket potensiale nettsiden har ved å utnytte markedsbudsjettet bedre. I mange tilfeller overlates dette til en webmaster som heller ikke har tilstrekkelig forståelse eller verktøy for å analysere det økonomiske potensialet.

I denne artikkelen vil vi legge vekt på SEO som en avgjørende kanal i forhold til sosiale medier og Google Ads grunnet permanent synlighet og høye konverteringsprosent.
 
Vi vil også utforske betydningen av innsikt gjennom målinger og arbeidsmetodikk, samt skreddersydde kundedashboard og grundige månedlige rapporter for å hjelpe beslutningstakere innen markedsføring med å ta bedre økonomiske beslutninger basert på tall og fakta.

 

Innsikt gir bedre økonomiske beslutninger

I en digital verden preget av stadige endringer og økende konkurranse på nett, er innsikt en uvurderlig og helt avgjørende ressurs for beslutningstakere innen markedsføring. Å forstå hvordan ulike markedsføringskanaler presterer økonomisk, er essensielt for å maksimere avkastningen av markedsføringsbudsjettet.
 
Her kommer digital rådgivning inn i bildet, spesielt når det handler om å måle, analysere, forstå dataene og forbedre resultatene fra ulike kanaler. På samme måte som en bedrift måler effekten av hver investering, avdeling og ansatt m.m. bør også hver enkelt krone investert i digital markedsføring analyseres – kontinuerlig. Les mer om hvordan du sikrer lønnsomhet fra investeringer i digital markedsføring 
 
rino-klatredigital-rund

Et nøkkeltall blant våre kunder er at fra 60 til 80% av de verdiskapende konverteringene som kjøp, henvendelser og bestillinger kommer i fra organiske rangeringer i søk til ca 1/3 av prisen sammenlignet med hva en kunde koster i fra Google Ads.

Rino Larsen, daglig leder i Klatre Digital

Digital strategi: En helhetlig tilnærming

En effektiv digital strategi er grunnlaget for enhver vellykket markedsføringsinnsats. Den definerer hvordan en organisasjon vil nå sine mål ved å utnytte digitale verktøy og kanaler. Digital strategi handler om å skape et veikart som veileder markedsføringsinnsatsen i riktig retning for å øke lønnsomheten.
Se en detaljert rettesnor lenger ned i artikkelen 
 

Visste du at de tre øverste plassene i organisk søk får fra 60 til 80% av klikkene? For Google annonser er synligheten for et selskap langt under 10%.

Derfor gir SEO langt bedre resultater enn andre markedskanaler

Søkemotoroptimalisering (SEO) fremstår som en av de mest kritiske kanalene i den digitale markedsføringens verktøykasse. Her er noen nøkkelpunkter som illustrerer hvorfor SEO er en kanal som fortjener spesiell oppmerksomhet:
 
 1. Permanent synlighet:
  SEO gir organisk synlighet i søkeresultatene til søkemotorer som Google. Dette betyr at så lenge din SEO-optimalisering er på plass og overvåkes, vil du være synlig for potensielle kunder uten å betale for hvert klikk på den måten man må i Google Ads. Og i motsetning til Google Ads vil du være synlig 24/7 og være med i langt flere kjøpsreiser.
   
 2. Høy Konverteringsrate:
  Når folk søker etter produkter eller tjenester på nettet, er de ofte allerede i kjøpsmodus. Derfor har SEO en tendens til å ha en høy konverteringsrate, da målgruppen allerede har en interesse for det du tilbyr og har høyere tillit til organiske treff enn annonser. 70% oppgir at de aldri klikker på annonser.
   
 3. Bærekraftig vekst:
  SEO bygger opp nettstedets omdømme over tid, og resultatene er bærekraftige. Dette gjør det til en langsiktig investering i markedsføring og ryggraden i digital markedsføring uansett bransje.
bestill-prognose-rapport
bestill-prognose-rapport

Bestill en gratis prognoserapport for din webside

Bestill rapporten her

Hvordan lage en vellykket digital strategi?

Nøyaktig måling av klikk og konverteringer: Hjørnestein i en vellykket digital markedsføringsstrategi.

 1. Prioriter måling fra starten:
  Før du begynner med noen digital markedsføringsaktivitet, må du etablere en solid målingsstruktur. Dette inkluderer implementering av verktøy som Google Analytics og Facebook Pixel og API for å spore klikk og konverteringer nøyaktig.

   
 2. Bruk UTM-parametere:
  UTM-parametere er sporingskoder som kan legges til lenker for å identifisere hvilken kampanje, annonsegruppe eller kanal som genererer klikk og konverteringer. Dette gir deg detaljert innsikt i hvilke kampanjer som fungerer best.

   

 3. Segmenter data:
  Del opp dataene i ulike kategorier, for eksempel organisk trafikk, betalt søk, sosiale medier osv. Dette gir deg muligheten til å se nøyaktig hvor klikk og konverteringer kommer fra.

   

 4. Bruk konverteringssporing:
  Implementer konverteringssporing for å måle handlinger som er viktige for dine mål, for eksempel kjøp, påmeldinger eller nedlastinger. Dette gir innsikt i hvilke kanaler som gir de mest verdifulle konverteringene.

   

 5. Analyser kostnad per konvertering:
  Beregn kostnaden per konvertering for hver kanal eller kampanje. Dette hjelper deg med å vurdere effektiviteten av investeringene dine og justere budsjettet deretter. Les mer om hvordan du utnytter markedsbudsjettet optimalt (sak 11).
   
 6. Implementer A/B-testing:
  Test ulike annonser, budskap og landingssider for å finne ut hva som gir best resultater. Dette er en kritisk del av målingen for å optimalisere ytelsen.
   
 7. Bruk Dashboard og rapportering:
  Opprett tilpassede dashboards og rapporter som gir enkel tilgang til viktige ytelsesmålinger. Dette gjør det enkelt å evaluere resultatene og ta raske beslutninger. (Dette leveres som standard av Klatre med innsikt i kost per kunde, nettsidens kvalitet sammenliknet med de 10 viktigste konkurrentene))
   
 8. Lær av dataene:
  Kontinuerlig analyse av dataene dine er avgjørende. Identifiser trender, mønstre og muligheter for forbedring, og juster deretter strategien din basert på innsikten du får. Her kommer kontinuerlig rådgivning fra rådgivere med bred erfaring inn og kan være avgjørende.

  Å måle klikk og konverteringer nøyaktig gir deg den innsikten du trenger for å forstå hva som fungerer og hva som ikke gjør det i din digitale markedsføring. Dette gjør det mulig å optimalisere strategien din for å oppnå de beste resultatene og nå dine forretningsmål.
rino-klatredigital-rund
strek2
Rino Larsen har jobbet med design og utvikling av websider og digital markedsføring siden 1998. Han har inngående erfaring som leder, styremedlem og styreleder i digital- og reklamebyråer. Larsen har spesialisert seg på å optimalisere markedsbudsjetter uansett bransje. Hans lidenskap ligger i å anvende teknologi og innsikt for å maksimere lønnsomhet. Rinos engasjement reflekteres i hans egne ord: "Jeg brenner for å bruke teknologi og innsikt for å maksimalisere lønnsomhet".
 
Rino Larsen, daglig leder og partner i Klatre Digital AS  |  Linkedin >
strek2
bestill-kurs
bestill-kurs

Meld deg på vårt kurs

Bestill kurs

Relaterte artikler

strek2
klatre-med-ill-4

Aktiv SEO – bli førstevalget i søkemotorene

Les mer >>
telefon-magnet-4-3-bakgrunn

Digital strategi og rådgivning

Les mer >>
webinar-4-3

Gratis prognose

Les mer >>

Ta kontakt med oss

Ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende prat og om hvordan vi kan hjelpe deg med autoritære artikler og on-site SEO rådgivning.