Innsikt fra Google Ads kan gi bedre SEO-resultater

shutterstock_1027563298

For de fleste bedrifter i Norge utgjør Google Ads hovedkanalen for søketrafikk. Ved å samspille med SEO vil man kunne få en langt bedre lønnsomhet.

Kortversjonen

Ved å integrere Google Ads' tekstannonser med SEO, kan man betydelig forbedre lønnsomheten. Dette kan oppnås ved å optimalisere for søkeord og uttrykk som har vist en høy konverteringsprosent i Google Ads. En slik tilnærming øker lønnsomheten fordi konstant synlighet i organiske søkeresultater, tilgjengelig 24/7, overgår den sporadiske visningen man får gjennom Google Ads.
 
Klatre-Google-topprangeringer


To hovedelementer påvirker antall klikk en bedrift mottar fra Google Ads: det fastsatte budsjettet per klikk og annonsevisning ved søk. En utfordring mange bedrifter står overfor er at deres annonser ikke vises for 70% av de som søker i Google. Dette er fordi Google Ads systematisk roterer annonsene blant ulike annonsører. Selv når annonsene blir vist, antyder data fra FirstPageSage at gjennomsnittlig klikkfrekvens for annonsører ligger mellom 2–5%.

Det betyr at en stor andel av de som søker etter ditt produkt eller tjeneste ikke ser din annonse. 

rino-klatredigital-rund

Visste du at i motsetning til Google Ads annonser blir organiske topp 3-resultater vist kontinuerlig og får ca 68% av alle klikk.

Rino Larsen, daglig leder i Klatre Digital

Ved å granske søkeordene i Google Ads og deres konverteringsrate, er det mulig å forme en mer lønnsom  SEO-strategi. Dette betyr å optimalisere for disse spesifikke søkeordene, noe som kan føre til en markant økning i klikk og konverteringer til langt laver pris på grunn av den kontinuerlige synligheten av organiske resultater, sammenlignet med sporadisk annonsevisning i Google Ads.

En klar fordel med Google Ads er umiddelbar visning av søkeord uten begrensning i antall, i kontrast til organiske Google-resultater som verken viser nøyaktige søkeord som konverterer eller gir umiddelbare resultater ved optimalisering.

Ved å kombinere innsikt fra Google Ads' transparente rapportering kan bedrifter forbedre lønnsomheten ved å prioritere søkeord med høy konverteringsrate i organiske søk.

rino-klatredigital-rund
strek2
Rino Larsen har jobbet med design og utvikling av websider og digital markedsføring siden 1998. Han har inngående erfaring som leder, styremedlem og styreleder i digital- og reklamebyråer. Larsen har spesialisert seg på å optimalisere markedsbudsjetter uansett bransje. Hans lidenskap ligger i å anvende teknologi og innsikt for å maksimere lønnsomhet. Rinos engasjement reflekteres i hans egne ord: "Jeg brenner for å bruke teknologi og innsikt for å maksimalisere lønnsomhet".
 
Rino Larsen, daglig leder og partner i Klatre Digital AS  |  Linkedin >
strek2
bestill-prognose-rapport
bestill-prognose-rapport

Bestill en gratis prognoserapport for din webside

Bestill rapporten her

Relaterte bloggartikler

strek2
seo-1

SEO forklart på 2 minutter

04.01.2024
Les mer >>
shutterstock_1027563223

Maksimer salget med SEO på toppledelsens agenda

18.12.2023
Les mer >>
klatre-med-ill-3

Slik kutter selskaper markedskostnadene i 2024

18.12.2023
Les mer >>

Relaterte artikler

strek2
google-klatrer-4-3-bakgrunn

Aktiv SEO

Les mer >>
shutterstock_1027563298

SEO kurs for byråer

Les mer >>
google-ads

Google Ads

Les mer >>