Innsikt fra Google Ads kan gi bedre SEO resultater

seo-1
30.06.2023

For de fleste bedrifter i Norge utgjør Google Ads hovedkanalen for søketrafikk. Ved å samspille med SEO vil man kunne få en langt bedre lønnsomhet.

Kortversjonen

Ved å integrere Google Ads' tekstannonser med SEO, kan man betydelig forbedre lønnsomheten. Dette kan oppnås ved å optimalisere for søkeord og uttrykk som har vist en høy konverteringsprosent i Google Ads. En slik tilnærming øker lønnsomheten fordi konstant synlighet i organiske søkeresultater, tilgjengelig 24/7, overgår den sporadiske visningen man får gjennom Google Ads.
===========

To hovedelementer påvirker antall klikk en bedrift mottar fra Google Ads: det fastsatte budsjettet per klikk og annonsevisning ved søk. En utfordring mange bedrifter står overfor er at deres annonser muligens ikke vises for opptil 60-70% av det totale søkepotensialet. Dette er fordi Google Ads systematisk roterer annonsene blant ulike annonsører. Selv når annonsene blir vist, antyder data fra FirstPageSage at gjennomsnittlig klikkfrekvens for annonsører ligger mellom 2-5%.

I motsetning til dette blir Googles organiske topp 3-resultater kontinuerlig vist, og de representerer hele 68,70% av alle klikk.

Ved å granske søkeordene i Google Ads og deres konverteringsrate, er det mulig å forme en SEO-strategi. Dette betyr å optimalisere for disse spesifikke søkeordene, noe som kan føre til en markant økning i klikk på grunn av den kontinuerlige synligheten av organiske resultater, sammenlignet med sporadisk annonsevisning i Google Ads.

En klar fordel med Google Ads er umiddelbar visning av søkeord uten begrensning i antall, i kontrast til organiske Google-resultater som verken viser nøyaktige søkeord som konverterer eller gir umiddelbare resultater ved optimalisering – dette siste kan ta mellom 12-18 uker.

Ved å kombinere innsikt fra Google Ads' transparente rapportering kan bedrifter forbedre lønnsomheten ved å prioritere søkeord med høy konverteringsrate i organiske søk.
 

tekst
kurs
Skrevet av Rune Larsen
SEO ekspert
Les mer om Rune >>
Relaterte artikler
strek2

Digital strategi og rådgivning

02.01.2024
Les mer >>
Digital strategi og rådgivning

SEO forklart på 2 minutter

20.07.2023
Les mer >>
SEO forklart på 2 minutter

Maksimer salget med SEO på toppledelsens agenda

30.06.2023
Les mer >>
Maksimer salget med SEO på toppledelsens agenda